Jako solidne przedsiębiorstwo, szanujące swoich odbiorców nie mamy przeciwwskazań, aby móc zagwarantować niezmienność ceny i konkretny produkt w wysokiej jakości.

Marchew

Marchew stanowi kluczową uprawę w przedsiębiorstwie BROŚ & BROŚ. Na chwilę obecną uprawa marchwi sięga powierzchni 100 ha i jest z roku na rok sukcesywnie powiększana. Ziemie na których uprawiana jest nasza marchew są starannie dobierane. Dużą wagę przywiązujemy do tego, aby marchew przez nas produkowana była zdrowa, smaczna i ładna. Wachlarz opakowań jakim dysponujemy pozwala zagwarantować zadowolenie zarówno odbiorców detalicznych jak i hurtowych – od opakowań kilogramowych do ładunków cało-samochodowych.

flow pack

folia polipropylenowa

folia polietylenowa

worek raszlowy

skrzynka plastikowa

big bag

Burak czerwony

Burak czerwony w firmie BROŚ & BROŚ zajmuje drugą pozycję pod względem zajmowanej powierzchni – jego uprawa sięga około 60 ha. Handel burakiem czerwonym odbywa się od wczesnych zbiorów lipcowych, poprzez okres jesienno-zimowy, kończąc na wiosnę. Warzywo to oferujemy do sprzedaży w pięciu kalibrach: > 5cm, 5cm -7cm i 7cm-10cm < 10 cm .

Burak czerwony ekologiczny

Uprawiamy od 3 lat i obecnie jego areał wynosi ok 20 ha , buraka ekologicznego uprawiamy tylko pod kontraktacje – zapraszamy Firmy handlowe oraz Firmy przetwórcze do kontaktu

Seler korzeniowy

Seler korzeniowy w firmie BROŚ & BROŚ ma najdłuższą tradycję uprawy, gdyż członkowie obecnej firmy już w latach 70-tych ubiegłego wieku zajmowali się jego uprawą. Seler od nasiona, poprzez siew, pikowanie oraz sadzenie do gruntu jest pod naszym „czujnym okiem” ukształtowanym latami zdobywanych doświadczeń. Ponadto to właśnie seler korzeniowy jest pierwszym warzywem, które od około 20 lat przechowujemy od momentu zbioru aż do wczesnej wiosny.

Pietruszka

Pietruszka w firmie Broś & Broś jest warzywem uprawianym stosunkowo od niedawna. Jednakże uprawa na ciężkich, zwięzłych glebach sprawia, że uzyskujemy produkt charakteryzujący się wysoką jakością zdrowotną i handlową.

Kapusta płaska

Kapustę płaska uprawiamy stosunkowo od niedawna bo od 6 lat. Pierwsze nasadzenia były 5 hektarowe obecny obszar uprawy to około 30 ha. Zachęcamy do spróbowania kapusty płaskiej – kapusta idealna na gołąbki, wrapy czy surówki typu colesław.

Masz pytania? Porozmawiajmy

Efekty naszych działań to zasługa ciężkiej pracy i wieloletniej tradycji rodzinnej.